Sparrisrisotto

Just nu består dieten mest av sparris och rabarber och det gör absolut ingenting, men det gäller att förnya sig lite.

Förra veckan när det var kallt och regnigt här så gjorde jag en krämig sparrisrisotto. Både säsongsbetonat och comfort food. :) Rekommenderas!

Sparrisrisotto, 2-3 portioner

300 g aborioris

2 schalottenlökar, finhackade

1 glas torrt vin, vitt eller rosé

olivolja

ca 1 l kycklingbuljong

1 dl finriven parmesan

200 g sparris

salt och peppar

Till servering:

hackad persilja

mer parmesan

Värm olivoljan i en stor kastrull, och fräs löken på medelvärme några minuter. Häll i riset och fräs någon minut till. Häll i vinet och låt det koka in till hälften. Häll i en slev buljong i grytan och låt koka under omrörning. Upprepa när vätskan kokat in tills riset är mjukt (ca 20 minuter). Dela sparrisen i bitar och stek i olja i en stekpanna. När riset är mjukt så blanda i riven parmesan, krydda med salt och peppar och lägg i sparrisen. Servera genast med lite extra parmesan på toppen och hackad persilja.

About these ads

15 thoughts on “Sparrisrisotto

  1. Ping: Sparrisrisotto med citron och krondillsolja | Matarkivet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s