Bönröra med salvia

En annan bruschetta- eller crostinitopping är denna bönröra med salvia. Den är en kusin till hummus men smakar helt annorlunda. Med salvia, vitlök och citron blir den fräsch och god i smaken. Jag gjorde min dagen innan och lät den stå i kyl över natten och det gjorde underverk med smaken.

Liksom kycklinglevermoussen serverades denna i en minikopparpanna så man fick ta så mycket man ville.

Bönröra med salvia, 4 portioner

400 g cannellinibönor på burk

1/2 citron, saften

5 salviablad

1 liten vitlöksklyfta

salt, vitpeppar

mild olivolja

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönorna, citronsaften, vitlöken och salvian. Tillsätt olivolja tills önskad mosig konsistens. Salta och peppra. Kyl över natten.

About these ads

16 thoughts on “Bönröra med salvia

    • :) Jag med faktiskt, men varje gång man gör det inser man hur enkelt och framför allt GOTT det är. :)

      TACK, fina du! <3

    • Hummus är lika vanligt som chips i detta landet, och riktigt gott! Du får testa, vet ja! :) Och det är ok att säga förbannat när ordet god kommer efteråt ;-)

  1. Vilka söta kopparpannor! Bönröran låter spännande. Hummus är ju en favorit men det är alltid roligt att variera.

    • Tack, de är behändiga till mycket, som att smälta smör på spisen t ex. För min känsliga mage funkar bönröror bättre än hummus, men sen är det ju alltid kul med lite omväxling med.

  2. Ping: A vegan New Year’s Eve menu « Scandelights

  3. Ping: En vegansk nyårsmeny | Matarkivet

  4. Ping: Snabbcheesecake med mandelsmör | Matarkivet

  5. Ping: Bondbönsdipp med dill och persillade | Matarkivet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s