Räkor i paradiset

I helgen var bästisen Emma på besök och för att vi skulle få något snabbt och lätt och gott i magen innan fotbollen i lördags bjöd jag på det här.

 

Räkor i paradiset, 4 portioner

1 burk krossade tomater (400 g)

3 dl grädde

1/2 fiskbuljongtärning

en skvätt vitt vin (1/2 dl ca)

250g-300g skalade räkor (godast är att skala dem själv)

1 knippe persilja, hackad

En sauteuse-panna är att föredra här, men en kastrull eller djup stekpanna funkar lika bra. Häll i tomater och grädde, låt koka upp. Tillsätt buljongtärningen och vinet, smaka av med salt & peppar. När såsen är varm häll i räkorna och låt dem precis bli varma, lägg i persiljan innan servering. Servera med ris och en god sallad till.

I mammas originalrecept ingår skivad svamp, konserverad går bra, och paprika, men det funkar precis lika bra utan.

Supergott recept som går fort att svänga ihop men känns ändå lyxigt. När jag bodde hemma åt vi det till middag ungefär varannan fredag, så gott är det!

In English
Annonser

4 reaktioner till “Räkor i paradiset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s