Nigellas lamm fritto

Det här receptet finns med i Nigellas bok Sommar (Forever Summer) och är himla enkelt och gott!

Lamm fritto, 2 portioner

4 lammrack

2 ägg

ca 1,5 dl ströbröd

2 msk riven parmesan

1-2 dl olja

salt & peppar

Skär av den tjocka hårda fettremsan på racksen och platta till köttet så att de är jämntjocka. Blanda ströbröd och parmesan i en skål, vispa upp äggen med salt och peppar i en annan skål. Doppa racksen, en i taget, först i äggen, sen i ströbrödsblandningen. Se till så att det täcker. I en stekpanna med höga kanter, häll i ca 1 cm högt med olja, helst olivolja men matolja går också bra, värm på medelvärme. När oljan är varm, lägg i racksen. Låt ena sidan bli gyllenbrun innan du vänder dem (det tar ca 1-2 minuter), stek sedan andra sidan gyllenbrun. De ska sedan vara rosa inuti, så stek dem inte för länge om de är små. Låt rinna av på hushållspapper lite snabbt. Servera med t ex potatismos eller potatisgratäng.

För att behålla krispigheten får racksen rinna av på hushållspapper.
Jätegott med potatisgratäng till.

In English.

Annons

3 reaktioner till “Nigellas lamm fritto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s