Mexikansk kycklingpaj

Detta recept kan jag (tyvärr) inte ta åt mig äran för. Det kommer från Matplatsen. Supergott är det i vilket fall! Enda ändringen jag gjorde var att använda schalottenlök istället för gul lök av den enkla anledningen att jag gråter mindre när jag hackar schalottenlök. 🙂

Jag har gjort pajen en gång tidigare med pajdegen i receptet, men denna gång hade jag smördeg över så använde det istället. Det blev faktiskt godare tyckte både jag och Christopher. Jag hade dessutom hemmagjord salsa över vilket gjorde pajen riktigt riktigt god!

Mexiansk kycklingpaj

Färdig smördeg till pajdeg

Fyllning:

5-8 feferoni, hackade (inlagda japapenos går också bra)

1/2 grillad kyckling, rensad och skuren i mindre bitar

1 gul lök (schalotten), hackad

ca 10 färska champinjoner, skivade

150 g Philadelphiaost

1/2 burk salsa (chunky), gärna hemmagjord

3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen, täck pajformen och skär bort överflödig deg. Picka hål med en gaffel och förgrädda i 10 min. Bryn lök, svamp och kyckling i lite smör eller olja, häll sedan på salsan och philadelphian och låt det puttra en stund. När pajskalet är klart, strö över feferonin i botten, häll sedan över kycklingröran, toppa med den rivna osten och baka i 10-15 min, tills osten smält och fått lite färg.

Servera med en god sallad till.

En reaktion till “Mexikansk kycklingpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s