Baby back ribs

Igår hade vi ‘snabbmat’ igen, dvs mat som går snabbt att laga alt sköter sig själv. Ribs hamnar i den senare kategorin. Och gud så gott det är!

Baby back ribs, 2 portioner

ca 500 g späda revben (på engelska baby back ribs eller loin ribs)

god marinad, jag använde en färdig sådan, Newman’s Own barbecue marinade (Paul Newman’s märke för övrigt)

Sätt ugnen på 175-200 grader, jag tar bara 175 grader på min ugn, annars blir de lätt torra och brända, men det beror på ugnen. Ta ett ugnssäkert fat och lägg ribsen på det, med köttsidan nedåt. Pensla marinaden på ovansidan och sätt in i ugnen ca 30 minuter, tills de har fått färg. Vänd sedan ribsen och pensla marinad på den andra sidan och så åter in i ugnen 30-40 minuter. Ta sen bara ut dem, skär up dem och njuuut.

Under tiden revbenen sköter sig själv i ugnen brukar jag göra klyftpotatis som också sköter sig självt. Till detta hade vi färdig bearnaisesås, sås på creme fraiche och sambal oelek, coleslaw och sallad. Mums!

En reaktion till “Baby back ribs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s