Pasta med tigerräkor, squash och persiljecrème

Som ni ser nedan glömde vi helt bort att fotografera maten innan vi började äta, vi var helt enkelt för hungriga och maten var för god!

Persiljecrèmen hittar ni här, den är alltså inte min egen skapelse.

Pasta med tigerräkor, squash och persiljecrème, 2 portioner

2 dl persilja

1/2 dl olivolja + mer till stekning

1,5 dl creme fraiche

1 squash

1 pkt tigerräkor

1 vitlöksklyfta, pressad

1 citron

spaghetti

 

Börja med crèmen; mixa persiljan med 1/2 dl olivolja, blanda sedan med creme fraichen, saften av halva citronen, smaka av med salt och peppar (behövs en hel del salt). Skär sedan squashen i tunna skivor, halvera sedan dessa, stek i olivolja tills de fått färg, ställ åt sidan. Koka speghettin. Under tiden hetta upp olivolja på låg värme, pressa i vitlöken och stek räkorna tills de fått färg, salta och peppra, pressa sedan andra halvan av citronen över och låt saften avdunsta. Tillsätt squashen så att den får ta del av smakerna. När pastan är klar, blanda den med det mesta av crèmen, lägg upp på tallrikar och lägg räkor och squash ovanpå och klicka sedan ut den resterande crème. Mums!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s