Hasselbackspotatis

En riktig klassiker som ibland glöms bort. Supergott till grillat, speciellt till biff med bearnaisesås.

Hasselbackspotatis

Fast potatis (2-3 per person eller hur många du vill ha)

olivolja

salt och vitpeppar

Skala potatisen, och dela dem en gång på längden. Skär sedan kortgående skåror i potatisen med 2mm mellanrum ca, men skär inte helt igenom. Häll olivolja på en ugnsfast form, lägg på potatisen, ringla över lite mer olivolja, salta och peppra. Baka i 175-200 grader i ca 45 minuter, tills de är krispiga och gyllene.

5 reaktioner till “Hasselbackspotatis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s