Toscakaka

En riktig klassiker från Sju sorters kakor, den visade sig perfekt att ha med på en solig picknick när allt kladdigt hade smält bort…

Toscakaka

Kaka:

100 g smör

2 ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk eller grädde

Glasyr:

100 g smör

1 dl socker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

100 g hackad mandel

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, smör och vätskan. Grädda i nedre delen av ugnen, 10-15 minuter i 175 grader.

Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och rör försiktigt tills allt blandat sig och tjocknat. Bred på kakan och flytta upp den till mitten av ugnen. Baka i  ytterligare 15 minuter eller tills den är gyllenbrun och knäckig på ytan.

Servera tillsammans med lättvispad grädde, vaniljsås eller som den är. Eller som vi gjorde, tillsammans med bär.

 

5 reaktioner till “Toscakaka

  1. Kul att hitta till din sida, tror inte att jag varit här förut. Toscakaka gillar jag, men har aldrig bakat själv. Bra tips, och tack även för finfina Skånetips! 😀

    1. Tack Tina! Det är en ganska ny skapelse, så jätteskoj att du tog en titt. Jag följer Picki med spänning! 🙂

  2. Hej Hanna!
    Hittade till din bllogg tack vare din kommentar på bloggen ”söta saker”

    Så bra att du skrivit recepet på toscakaka. Ska baka en så jag har lite gott sommarfika att bjuda på när man får oväntat besök:-)

    Linda

    1. Hej Linda! Valkommen hit! Vilken trevlig blogg du har – inredning helt i min smak. 🙂 Ska bli trevligt att utforska den narmre.

      Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s