Inspirerad av Om jag var din hemmafru provade jag att göra quinoabräck. Goda, knäckiga lite nyttigare kakor.
Quinoabräck, ca 20 rutor
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 tsk vaniljsocker
1,5 dl puffad quinoa
Smält smöret och blanda i sirap och vaniljsocker så det löses. Blanda med quinoan (du kan göra detta direkt i kastrullen för att spara på disk eller i en bunke om du hellre vill det) och häll ut på bakplåtspapper med en mjuk slickepott. Platta ut med hjälp av slickepotten till en enda tunn sammanhängande kaka. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i rutor eller bryt i mindre bitar.
Kan ätas som en vanlig kaka eller som en lite nyttigare variant när sockersuget sätter in, eftersom quinoa har lågt GI. Också bra för den glutenintolerante.
Mmm de där lät spännande! Måste jag prova 🙂