Quinoabräck

Inspirerad av Om jag var din hemmafru provade jag att göra quinoabräck. Goda, knäckiga lite nyttigare kakor.

Quinoabräck, ca 20 rutor

50 g smör

1/2 dl sirap

1/2 tsk vaniljsocker

1,5 dl puffad quinoa

Smält smöret och blanda i sirap och vaniljsocker så det löses. Blanda med quinoan (du kan göra detta direkt i kastrullen för att spara på disk eller i en bunke om du hellre vill det) och häll ut på bakplåtspapper med en mjuk slickepott. Platta ut med hjälp av slickepotten till en enda tunn sammanhängande kaka. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i rutor eller bryt i mindre bitar.

Kan ätas som en vanlig kaka eller som en lite nyttigare variant när sockersuget sätter in, eftersom quinoa har lågt GI. Också bra för den glutenintolerante.

En reaktion till “Quinoabräck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s