Bakpotatis med räkröra

I Lund och Malmö finns det ett café som heter Grafitti, och de säljer massvis med bakad potatis och har en massa fyllningar att välja mellan. Jag kan verkligen sakna caféer som detta här i England. Här äter man bakad potatis med ost, baked beans eller tonfisk, eller alla tre. Det faller inte mig i smaken så jag får göra min egen.

Jag äter alltid bakpotatis med tesked, hur gör ni?

Bakad potatis med räkröra, 2 portioner

1-2 bakpotatisar per person (beroende på storlek)

100 g skalade räkor (skala dem gärna själv så smakar de mer än färdigskalade)

1 dl creme fraiche

3 msk Hellman’s majonnäs (eller hemmagjord)

1/2 rödlök, finhackad

1/2 citron, saften av

2 tsk röd (eller svart) stenbitsrom

salt & vitpeppar

Skär ett kryss uppe på varje potatis, baka dem i 200-gradig ugn i 1-1,5 timme. Jag tycker om dem bakade längre, så att utsidan är riktigt krispig och hela innehållet riktigt mjukt. Under tiden de bakas i ugnen så förbered fyllningen. Hacka räkorna grovt, blanda samman med de andra ingredienserna, pressa i citronen och smaka av med salt och peppar. Ställ sedan i kylen tills potatisarna är klara. När de är klara så bara tryck på sidorna in mot mitten så att det bildas en öppning i krysset och lägg i röran. Garnera gärna med lite extra stenbitsrom eller citronskivor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s