Räkröra har ni kanske märkt att jag äter ganska ofta, särskilt nu på sommaren. Här kommer gårdagens förrätt, Toast Skagen, precis som den ska vara…
Toast Skagen, 4 portioner
200 g skalade räkor
1/2 knippe dill
1/2 citron
1,5 dl creme fraiche
3-4 msk majonnäs, gärna Hellman’s
4 skivor formfranska
smör
4-8 blad huvudsallad (beroende på storlek)
Blanda majonnäs med creme fraiche, pressa i citronsaften, häll i dillen, hackad och räkorna hela, smaka av med lite salt och vitpeppar.
Skär kanterna av brödskivorna och stek dem gyllenbruna i smöret, låt dem svalna lite. Lägg brödskivorna på varsin tallrik, lägg sedan salladsbladen på brödet så att det täcker och fördela räkröran på de fyra smörgåsarna. Dekorera gärna med en citronskiva och lite dill.
Om man inte vill steka brödet, går det bra att rosta det i brödrosten istället och sen bre lite smör på, men jag tycker de håller sig krispigare såhär.
Så enkelt och så gott!