Marängsuisse

Detta är en efterrätt jag ofta glömmer bort, men visst är det gott?! Kanske inte så fancy när det är en stor middagsbjudning, men på en enkel middag i goda vänners lag är det uppskattat, tro mig!

Det är såklart godast med hemmagjorda maränger och hemmagjord glass också för den delen, men det hade jag inte tid med igår. Det blev GB Carte d’Or vaniljglass och maränger jag fick när jag var på Trinity sist, så de var hemmagjorda utan att jag behövde göra dem. 🙂 Chokladsås kan jag dock inte kompromissa med, det ska vara hemmagjord, och det tar faktiskt inte längre tid att göra än att plocka fram chokladsås-tuben.

Marängsuisse

Vaniljglass

Lättvispad grädde

Maränger

Skivad banan

Chokladsås: lika delar kakao, socker och vatten (till 2 personer räcker det med 3 msk av varje)

Häll ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull, gärna teflonbelagd, vispa lätt tills det kokat ihop några minuter. Lägg upp glass, grädde, banan och maränger i portionsskålar och häll på varm chokladsås. Mmmm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s