Krusbärssmulpaj med mandel

Häromdagen gjorde jag smulpaj, trots att det är lite halvt emot mina principer. Visst, det är jättegott, men det känns liksom inte riktigt som att laga mat och baka. Det är för enkelt på något sätt, och överallt finns det olika recept på smulpaj, trots att det inte går att göra på så många olika sätt.

Men jag hade en ask krusbär i kylen som behövdes ätas upp, så smulpaj blev det. Och visst, det är riktigt gott!! Så det kanske blir fler framöver. Något jag upptäckte dock, var att om man använder t ex krusbär som liksom smälter i ugnsvärmen, då behövs det mer smuldeg än bär. Min blev jättegod ändå, men jag har justerat receptet så att er inte blir lika geggig som min.

Receptet jag använde som inspiration hittar ni här.

Krusbärssmulpaj med mandel, 4 portioner

400 g krusbär, rensade

3 smk socker

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 dl malen mandel

100-150 gram smör, rumstemp

Lägg bären i en pajform och strö 3 msk socker över bären. Blanda ihop mandel, mjöl, socker och smör till en smuldeg och strö över bären. Baka i 175 grader ca 20-30 minuter tills pajen har fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass till.

 

Annons

En reaktion till “Krusbärssmulpaj med mandel

  1. Åh, och jag som älskar smulpaj, inte minst för att det är så enkelt! 😉 Sen är jag förresten väldigt förtjust i krusbär också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s