Fläskfilé med röd paprika-pesto

Här i England är det inte alls lika populärt med fläskfilé som hemma i Sverige. Det visar sig på priset, så jag köper fläskfilé för glatta livet. Det är en sådan tacksam bit kött, som man kan variera i det oändliga. Detta recept är enkelt och sköter sig själv i ugnen, men det blir riktigt gott!

Som ni nog kan se är detta min andra portion. Var så hungrig att jag helt glömde bort att fota...

Fläskfilé med röd paprika-pesto, 4 portioner

1 stor fläskfilé

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

1/2 burk röd paprika-pesto

Bryn fläskfilén hel i en stekpanna. När det fått färg runt om, ta den ur pannan och skiva i 1 cm tjocka bitar. Lägg dessa i en ugnsfast form. Blanda samman grädde, creme fraiche, vitlök, pesto, salt och vitpeppar över köttet. Ställ in i ugnen ca 30 minuter i 200 grader. Servera med antingen ris eller klyftpotatis och broccoli. Jag valde det senare idag. Smaskens!

2 reaktioner till “Fläskfilé med röd paprika-pesto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s