Till helgens kräftkalas bjöds det bland annat på denna fräscha och annorlunda sallad. Christopher var aningen skeptisk innan han såg slutresultatet, då fick han erkänna att den både såg god ut och smakade gott!
Receptet kommer från Nigellas bok Sommar, men jag har inte receptet nedskrivet, tror (hoppas) att jag kom ihåg alla ingredienser, om inte så blev den himla god ändå!
Vattenmelonsallad
Kärnfri vattenmelon (vanlig går såklart också bra, men det är lättast med kärnfri)
Svarta oliver
Rödlök
Lime, saften av
Riktig fetaost
Persilja
Olivolja
Ta så mycket ni tycker verkar lagom av varje ingrediens, för det är precis så jag gör! 🙂 Börja i alla fall med skala rödlöken, dela på hälften och skär tunna halvmånar av löken. Lägg dessa i en skål och pressa limesaft över och låt stå och dra en stund. Skär sedan melonen i kuber och lägg i en skål. Häll på oliver, smula fetan över, häll på löken och limespadet, ringla över olivolja, strö över hackad persilja och rör om. Njut som den är eller som tillbehör till ungefär vad som helst. Underbart gott!