Natalie på Pers Krog i Malmö

I lördags, efter att ha ordnat ett kräftkalas dagen innan var vi bara sugna på en sak till middag: kött och potatis och gärna en fet sås. Därför åkte vi med mamma och pappa till Natalie på Pers Krog i Malmö. Maten här är klassisk, de har t e x sniglar, filé Oscar, plankstek och annat i samma stil. Maten är vällagad och god och portionerna väldigt generösa. Man kan antingen sitta inne och äta fondue eller ute på verandan som har både tak och väggar, filtar och gasbrännare. En riktigt bra kvarterskrog med andra ord!

Några servitörer har nog jobbat där länge och var inte jättemycket på hugget, och själva restaurangen hade behövt få lite modernare inredning, men detta stället har ändå sin charm.

Till förrätt valde mamma och jag Toast Walter som liknar en Toast Skagen men smakar pepparrot. Vi fick en gigantisk portion som var god och fräsch. Pappa valde heta räkor, dvs att räkor stekta i smör, vitlök och chili, med bröd till. Christopher åt sniglar, som också uppskattades. Till varmrätt valde föräldrarna just filé Oscar, Christopher tornedos Rossini med både tryffel och foie gras och jag valde plankstek. Alla biffarna var tillagade precis så vi ville ha dem (dvs att min var blodig) och tillbehören var också jättegoda. Det var precis det vi hade i tankarna innan vi åkte dit, men det var faktiskt ännu godare än jag mindes det!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s