Borough Market

Ett av mina absoluta favoritställen här i stan är Borough Market. Även om man inte är en foodie så är det väl värt ett besök.

Borough Market är en underbar matmarknad vid London Bridge (den ligger på Borough High St, men närmaste station är London Bridge) där jag kan gå i timmar. Där kan man köpa vin, grönsaker, bakverk, franska delikatesser, vilt, fisk, skaldjur och mycket mera. Foodie heaven med andra ord!

Det är riktigt bra kvalitet på maten här och ibland kan det t o m löna sig att köpa sina grönsaker här istället för i mataffären. Andra saker kan vara dyra, som vilt och skaldjur, men det är verkligen bra kvalitet, så det är värt de extra slantarna.

Tipset är att gå hit tidigt på en lördag för runt lunchtid är det knöfullt med folk och det tar lite udden av det roliga. Börja med att handla allt det du tänkt dig, och välj sedan något gott att äta till lunch (nedan kan ni se pilgrimsmusslor med bacon och wok och en bit bröd till, mums!) och ta med dig maten bort från folkmassan till Southwark kyrka som ligger precis bredvid och du har garanterat fått en mysig lördagsförmiddag!

En reaktion till “Borough Market

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s