Trinity igen

Efter att ha haft besök hela helgen och avnjutit en massa god mat, glömde jag såklart att ta med sladden till kameran imorse, så i avsaknad av bilder kan jag istället berätta om den underbara restaurangen Trinity igen!

Malin besökte oss i helgen, och eftersom vi pratat så mycket om Trinity så passade vi på att äta lunch där i söndags. Det är verkligen prisvärt med tre rätter för £25!

Vi var väldigt nöjda när vi tog första titten på menyn, det fanns ju så mycket att välja mellan! Malin valde Welsh rarebit till förrätt, dvs bröd med smält ost på serverad med supergod stark senap och syltad lök serverad på en planka. Christopher valde den mest maskulina förrätten, en charktallrik serverad på en fin svart stenplatta (tror det var schiffer) där det fanns kaninterrin, foie gras mousse, ankhjärtan, bacon och hemmagjord pickle. Jag valde små friterade sandålar med deviled aioli, också det serverat på en stenplatta, men av en annan sorts sten. Aiolin kom i en liten keramikbytta och var den godaste jag någonsin ätit! Den var fint gul av rapsoljan den var gjord på och överst hade de strött lite crackling, krispig fläsksvål som såg ut som rostad lök. Vi var verkligen nöjda allihopa!

Så till varmrätterna. Malin och jag valde samma: tagliatelle med kantareller, ärter och parmesan. Åhhh, så gott! Pastan var underbart lätt och god, de smörstekta kantarellerna helt underbara tillsammans med parmesanen. Det var också en lätt sås överalltihopa och det var gudomligt gott! Om jag inte minns fel satt vi och suckade båda två. Christopher valde söndagsbiffsteken med traditionella tillbehör, ugnsrostad potatis, kokta grönsaker, Yorkshire pudding, skysås och pepparrot. Både en mildare pepparrotskräm som redan fanns på tallriken men också starkare pepparrot och extra skysås serverad vid sidan om. Och biffen var mör och fin såg ut att smälta i munnen på honom.

Vi var väldigt mätta efter de första två rätterna, men suktade ändå efter desserten. Malin och jag valde samma igen, ankäggscrème brulee med en stor rundel karamelliserat socker balanserandes på kanten istället för att karamellisera den som vanligt. Det såg väldigt trevligt ut men var lite väl mycket socker för min del. Själva äggkrämen smakade gudomligt och var full av svarta vaniljprickar, mums!

 Christopher valde en cheesecake gjord på min favoritost Wigmore, så jag var glad att han valde den så att jag fick smaka! Det var ganska stark ostsmak men den var underbart krämig och god. Till serverades en pärongranitè som var aningen smaklös, men annars var hela måltiden fenomenal!

Vi fick även denna gång maränger att ta med hem, och Malin köpte deras kokbok till oss, som heter How to eat in. Den har vi redan tittat i och vi vill verkligen laga allt!

I den finns receptet på deras goda bröd som jag glömt att nämna. Det är helt otroligt gott!! Alltid varmt och sprött på utsidan och mjukt inuti. Receptet är ganska omständigt, men det är det värt när resultatet blir såhär gott!

Återigen uppmanar jag er att gå hit om ni har vägarna förbi! Jag har varit här tre gånger nu och vill gå dit igen och igen och igen… Såhär god och vällagad mat kan man aldrig få nog av, i alla fall inte jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s