Fikon, parmaknyten och crema di balsamico

Jag fullkomligen älskar plockmat! Ett recept på sådant som jag fastnat för är dessa parmaknyten som är med i Monikas Mat av Monika Ahlberg. Dessa funkar bra som förrätt med gott bröd till eller som en del av en större plocktallrik. Mums säger jag bara!

Fikon, parmaknyten och crema di balsamico

1 pkt parmaskinka

100-150 g Philadelphiaost

5-8 soltorkade tomater i olja, eller ännu hellre sunblush tomater i olja

några färska fikon

crema di balsamico

Hacka tomaterna grovt och blanda med osten. Lägg en klick på varje skiva parma och forma till ett litet knyte. Lägg upp på ett fat med lite mellanrum. Klyfta fikonen och lägg dem också på fatet. Ringla crema di balsamico över. Servera med bröd.
Snabbt och lätt hamnar maten på bordet! I originalreceptet ska det även vara svarta oliver på fatet, det tar jag ibland, men det går lika bra med gröna oliver eller som här, utan.

Annonser

4 reaktioner till “Fikon, parmaknyten och crema di balsamico

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s