Bakad camembert

Här i England är bakad camembert något som ofta serveras på fester framåt 22-tiden när alla är hungriga, men jag har också stött på det på restaurangmenyer eller hemma hos som förrätt. Vi fullkomligen älskar den här smälta osten och serverar den tillsammans med bröd och annat plock på kvällen. Sååå gott att den förtjänar ett eget inlägg!

Bakad camembert, som förrätt för 4, eller middag för 2-3 med annat plock

Köp en stor camembert, gärna Le Rustique. Värm ugnen till 200 grader, ta bort pappret, men lägg tillbaka den i träkorgen. Skär nägra kryss i osten. Man kan också pressa i lite vitlök och hälla i en skvätt vitt vin, men den är god som den är också. Värm i ugnen ca 20 minuter tills osten är genomvarm och rinnig. Servera genast med ett gott bröd, t ex salami och minigurkor. Doppa detta i osten och njuuut!

4 reaktioner till “Bakad camembert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s