Plockfat ‘man tager vad man haver’

I söndags när vi ätit oss proppmätta till lunch var vi inte så sugna på ‘riktig mat’ på kvällen så det blev lite plockmat, lite improviserat lyckades jag skapa detta fat trots en tom kyl. Konstig kombination kan tyckas, men gott var det ändå!

Det konstigaste är kanske grillkorven, men numera ser jag vanlig svensk korv som en delikatess, särskilt i jämförelse med de engelska orökta släktingarna. Och vanlig korv med balsamico glaze är gott, så det så! 🙂

Jordgubbar, krustader med kantarellost, gherkins (engelska inlagda gurkor), Ugglarps grillkorv i bitar

 Plockfat ‘man tager vad man haver’, 3 portioner

1 pkt Ugglarps grillkorv

1/2 pkt jordgubbar (de är fortfarande fina här)

12 krustader

Creme bonjour kantarellost

Inlagda gherkins

Stek korven i lite smör, skär i sneda bitar. Lägg en klick kantarellost i varje krustad, ställ in i 200-gradig ugn ca 5 minuter tills osten smält och krustaderna är lite mörkare. Lägg upp på fat tillsammans med gherkins och jordgubbar.

Till serverade vi nybakat (i affär) bröd, bakad camembert (kommer i ett eget inlägg) och den ständige följeslagaren crema di balsamico. Mums!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s