Pressgurka

Som namnet antyder pressar man vattnet ur gurkan när man gör pressgurka. Skulle jag tro i alla fall… Någon som vet hur? I min familj gör man inte det, utan såhär istället. Supergott på en leverpastejsmacka eller till köttbullar med kokt potatis och brunsås.

Pressgurka

1/2 slanggurka

matättika (dvs ättikssprit som utblandats med vatten, 1 del ättika till 6-7 delar vatten)

vatten

1 tsk salt

3/4 dl socker

hackad persilja

Skölj gurkan och hyvla den i skivor med en osthyvel över en burk. Häll i salt och socker. Häll sedan på matättika så att det nästan täcker gurkan, häll sedan i en skvätt vatten (1 msk ungefär). Rör om och se till att salt och socker löses upp. Lägg i den hackade persiljan och blanda igen. Lägg på lock och ställ i kylen minst några timmar så gurkan blir mjuk. Ät inom en vecka.

Advertisements

2 thoughts on “Pressgurka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s