Dumlemousse med nötbräck

Detta är ännu ett av Matplatsens recept, supergod och väldigt lättlagad chokladmousse. Den är dock väldigt mäktig, så fyra portioner räcker till sex personer.

Den blev avslutningen på kräftskivan. Mums!

Dumlemousse, 4 portioner (eller 6)

1 påse dumlekolor

3 dl vispgrädde

4 msk socker

2 msk smör

en rejäl näve blandade nötter (jag tog mandel och hasselnötter)

Dagen innan: Klipp kolorna i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden i en teflonbelagd kastrull. När grädden börjat koka så häll den över kolorna och rör runt tills det smält. Låt svalna och ställ i kylen tills nästa dag.

Smält smör och socker i en teflonbelagd stekpanna, när det börjat lösa sig häll i nötterna. När sockret och smöret börjar bli brunt, häll blandningen på ett bakplåtspapper och låt det stelna. Hacka det sedan grovt och lägg det i en burk tills nästa dag.

Samma dag: Vispa moussen med elvisp till önskad konsistens, men var försiktig, den kan spricka om du vispar för länge. Lägg upp i portionsskålar (i detta fall kaffekoppar) och strö nötkrosset över. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s