Gordons kycklingstroganoff med rökt paprika

Häromdagen när min väninna Gaby kom på besök gjorde jag Gordon Ramsays kyckling stroganoff med rökt paprika. En riktigt god kycklinggryta med lite sting i! Perfekt nu i höst. Trots att detta recept är Gordons så var jag tvungen att ändra lite. 🙂

Kyckling stroganoff med rökt paprika, 4 portioner

450 g kycklingfilé, strimlad

2 tsk rökt paprika-pulver

olivolja

1 lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, pressade

1 paprika, strimlad

små champinjoner, kvartade

150 ml kycklingbuljong

en skvätt vitt vin

5 dl gräddfil eller creme fraiche

hackad persilja

en skvätt chilisås

en skvätt soja

salt och vitpeppar

Stek den strimlade kycklingen i olivolja och paprikapulver tills den är 3/4 genomstekt, lägg åt sidan så länge. I samma stekpanna, häll i mer olja och stek lök och vitlök på svag värme några minuter tills det blivit mjukt, stek sedan paprikan och svampen i ca fyra minuter. Häll sedan en skvätt vin i pannan, därefter buljong och creme fraiche, låt koka upp och smaka av med mer rökt paprika, salt och peppar, soja, chilisås och buljong. Lägg sedan i kycklingen och låt den koka med några minuter tills den är färdig. Strö över persiljan och servera med ris och en god sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s