De bästa havreflarnen gör min mamma, så det så! De är härligt krispiga i kanterna och lite sega i mitten, jag antar att det är grädden som står bakom detta. Verkligen supergoda! Sen är de väldigt lätta att göra också. 🙂
Havreflarn, ca 50 st
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl sirap
150 g smält smör
1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Blanda samman samtliga ingredienser och klicka ut teskedsstora klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg klickarna ganska långt ifrån varandra, för de flyter ut ganska mycket, nio per plåt ungefär blie lagom. Grädda i 175 grader i 8 minuter. Låt dem svalna och njut!
De går bra att äta som de är, eller så kan man böja dem runt ett slevskaft när de fortfarande är varma om man vill vara lite snitsig. Det är också gott att servera två med fyllning (vaniljglass, vispgrädde smaksatt med vanilj eller smörkräm) emellan som en bakelse. All sätt är goda (i dubbel bemärkelse)!
Verkligen de bästa havreflarn vi smakat 🙂
Så roligt att höra!