Ännu en kräftskiva!

Igår kom tjejkompisarna Jenny, Jenny och Laura över på ett litet kräftkalas. Det var första gången de åt kräftor på detta sättet och de fullkomligen älskade det! De var dessutom duktiga elever som lärde sig hur man skalar kräftorna, dricker snaps och hur man lägger skalen på tallriken efteråt. 🙂

Jag serverade:

  • Ruccola med körsbärstomater, salladslök och vinägrette
  • Bake-off baguetter
  • 2 ostar (Ossau-Iraty och mjuk getost med örter)
  • Västerbottenpaj (med mitt eget recept på pajskal, blev mycket bättre!)
  • Omelettrullar med getost och bacon
  • Kräftor såklart
  • Päronpaj och havreflarn

Att dricka hade vi vitt vin, OP snaps och till efterrätt St Germain likören. Mums alltihop!

Västerbottenpaj – den GODA

Pajdeg:

120 g mjukt smör

3 dl mjöl

1/2 uppvispat ägg

Fyllning:

250 g riven Västerbottenost

2 ägg

2 äggulor

2 dl grädde

Arbeta ihop pajdegsingrediensena till en deg och tryck ut i en pajform. Nagga degen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 180-200 grader. Blanda ihop ägg, gulor, ost och grädde i en skål, salta och peppra. Häll i fyllningen i pajskalet när det har förgräddats, baka i ugnen i ca 20 minuuter eller tills fyllningen känns fast och pajen har fått färg.

Omelettrulle med bacon

2 ägg

4 msk sojagrädde eller vanlig grädde

getfärskost med örter eller vanlig färskost med örter

6 skivor bacon

Stek baconet knaprigt i bitar, låt rinna av på hushållspapper, låt svalba. Vispa ett ägg och hälften av grädden, släng i lite salt och vitpeppar, stek i smör i en liten stekpanna på låg värme. När omeletten är nästan färdig vänd den och stek en minut eller så på andra sidan. Lägg omeletten med den mörkare sidan nedåt på en tallrik och låt svalna. Upprepa proceduren med det andra ägget och lägg den omeletten på en annan tallrik. När omeletterna har svalnat, bred färskost över båda, strö över bacon och rulla ihop till rullar. Skär 2 cm-breda skivor och placera på ett fat. Perfekt till buffé, till plockmaten eller som ett litet tilltugg.

Annons

4 reaktioner till “Ännu en kräftskiva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s