Kycklingcannelloni med bacon

En bra bjudrätt är denna (eller annan) cannelloni. Den sköter sig självt i ugnen (förbered en del dagen innan) så att man har tid att umgås med gästerna, och med sallad och vitlöksbröd till blir det riktigt gott.

Kycklingcannelloni med bacon, 2-3 portioner

350-400 g kycklingfile

4 skivor bacon

1 frp ricotta

salt

vitpeppar

1 tsk chili flakes

3-4 tsk italienska örter

1 tsk persillade

en klick smör

mjöl/idealmjöl

4-5 dl mjölk

en skvätt kyckling- eller grönsaksfond

riven ost

ca 15 cannellonirör (jag använder De Cecco, det går även bra att rulla fyllningen i färska lasagneplattor, men de brukar spricka ganska lätt)

Stek eller ugnsstek kycklingen färdig, med lite olivolja och t ex grillkrydda. Låt svalna och skär i små kuber. Stek baconen i små bitar, låt rinna av på hushållspapper. I en skål blanda ricottan med kryddorna och smaka av, den ska ha tagit lite smak av kryddorna, men smakerna framhävs när det blir varmt. Blanda sedan i kyckling och bacon. Lägg i fyllningen i pastarören med t ex en tesked. Lite pilligt är det, men värt mödan. Häll lite olja i botten på en ugnsform och lägg sedan de fyllda rören i formen, se till så att du väljer en form i lämplig storlek, formen ska bli full med ett lager rör. Gör sedan en bechamelsås, börja med att smälta smöret till bottenredningen och häll därför i mjöl så att allt sugs upp av smöret, rör hela tiden med en visp och häll i mjölken. Rör hela tiden på låg värme. Det tar ett tag innan såsen tjocknar. Häll i fond, en del av den rivna osten och smaka av. Rör tills den tjocknat ganska mycket och häll över pastan, strö över lite riven ost och baka i ugnen på 180-200 grader ca 20 minuter. Servera med sallad och eventuellt ett gott bröd.


En reaktion till “Kycklingcannelloni med bacon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s