Oeufs en cocotte

Perfekta helgfrukosten kommer här! Provade att göra Oeufs en cocotte (ägg i små formar) idag och det var riktigt fantastiskt gott. Perfekt att bjuda övernattande gäster på eller att äta på helgen. Det är busenkelt att göra och tar bara 15 minuter i ugnen. Helt perfekt!

Jag gör som Nigella och häller i lite tryffelolja, men det måste man såklart inte. Jag lade också i lite tärnad rökt skinka, men man kan lägga i vad för något som helst; hackad spenat, stekt svamp, lite klippt gräslök eller vad du kan komma på för något. Eller så kan man strunta i det och njuta av själva ägget.


Oeufs en cocotte, 2 portioner

Smöra två små suffléformar, och lägg i t ex lite tärnad skinka. Knäck sedan i ett ägg i varje form, strö över lite havssalt, häll över 1 msk grädde, och slå i lite (1/4 -1/2 tsk) tryffelolja. Ställ formarna i en stor ugnsfast form och häll i kokande vatten så att suffléformarna är täckta halvvägs upp med vatten. Ställ in i 190 grader och baka i 15 minuter. Servera med ett gott bröd till.

5 reaktioner till “Oeufs en cocotte

    1. Intakt är det ju på så sätt att det inte rörst runt i det, men det behöver ju inte vara helt fast för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s