Bakad potatis med busenkel fyllning

Igår spelade Christopher cricket, vilket innebar att jag fick äta middag själv. Det är nämligen så att cricket är en riktig gentlemannasport, och eftersom det tar så lång tid att spela 40 overs så bjuds det på te och sandwiches i ”halvlek” och båda lagen äter tillsammans. Eftersom det också var säsongens sista match igår så åt spelarna middag ihop i klubbhuset efteråt, så Christopher var verkligen inte hungrig när han kom hem. 

Jag är inte så förtjust i att laga mat till enbart mig själv, det känns liksom knappt lönt, men ändå ville jag äta något gott, så valet föll på bakad potatis. Här i England kan man köpa bakad potatis till lunch precis som hemma, men fyllningarna faller inte mig i smaken alls, så ibland kan jag bli riktigt sugen på att göra min egen. Om det inte blir med räkor så blir det ofta med bacon.

Jag hade inga bakpotatisar och tog två vanliga stora potatisar istället, men det blev nästan för mycket. Ibland är ögat hungrigare än magen...

Bakad potatis med busenkel fyllning, 1 portion

Ta 1-2 stora potatisar/bakpotatisar, skär ett kryss uppe på varje potatis, baka i 200-gradig ugn i lite över en timme. Ta ut dem och tryck ihop potatisarna så att krysset öppnas, fyll med en klick smör, antingen persillade eller grillkrydda, riven cheddar, creme fraiche, knaperstekt bacon och mer krydda.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s