The Wolseley

En av mina absoluta favoritrestauranger i den här stan är utan tvekan the Wolseley! av så många olika anledningar. På det personliga planet så är den speciell för det var hit Christopher tog mig på vår första dejt. Då ville jag framstå som lite flickig och beställde havsabbore som var underbart god, men jag hade gärna ätit steak frites som Christopher gjorde. 🙂

The Wolseley ligger på gatan Piccadilly, nära Green Park och granne med the Ritz. Interiören är fenomenalt fin, väldigt art deco-tastic med mycket svart, guld och speglar, men på ett smakfullt sätt. Lokalen var på 1920-talet ett showroom for bilar av just märket the Wolseley motor company. Efter att bolaget gått i konkurs 1926 köpte Barclays byggnaden och hade bankkontor där tills 1999. 2003 öppnade den nuvarande restaurangen efter att ha restaurerat interiören. Man kan beskriva restaurangen som väldigt grand, men samtidigt är det långt ifrån stelt därinne. Man kan äta de flesta mål mat här. De är berömda för sina frukostar, och det finns även en bok om dem (som jag fick i födelsedagspresent för övrigt). Det är en mix av turister, affärsmän och Londonbor här hela dagen. Man kan äta såväl lunch som middag som afternoon tea här. Det är samma meny hela dagen så man kan välja en lättare rätt även till middag. Personalen är väldigt trevlig och effektiv och maten håller alltid samma höga kvalitet.

Det är klokt att boka i förväg, men man kan ha tur och få ett bord som walk-ins, dock med betoning på tur. Vi har oftast stannat till här när vi shoppat i området (Christophers favoritaffärsgata ligger ett stenkast bort; Jermyn Street med alla gammaldags herrekiperingar, också väl värt ett besök), antingen på cream tea eller lättare lunch. Christopher kan varmt rekommendera deras steak tartare och jag deras goda sallader och soppor.

Jag kan inte nog rekommendera ett besök här. Allt är helt fantastiskt, från den fina inredningen till maten och till tesilarna (jag skojar inte, tesilarna är superfina!). Det här är nämligen ett sådant ställe som är fint men som man ändå känner sig otroligt bekväm i. Lova att ni någon gång går hit, flärd som denna är sällsynt!

Annons

En reaktion till “The Wolseley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s