Chèvretoast med fikon

Denna förrätt eller tjusigare smörgås är busenkel att göra men blir alltid uppskattad. Kombinationen fikon och getost är riktigt bra, och lägger man till svartpeppar och crema di balsamico så blir det en riktig höjdare.

Chèvretoast med fikon, 2 portioner

2 skivor gott bröd

olivolja

1 vitlöksklyfta

2 st cm-tjocka skivor chèvre

2 fikon, klyftade

svartpeppar

crema di balsamico

Ringla lite olivolja över brödskivorna, dela en vitlöksklyfta på mitten och gnid skärytan över brödet i oljan. Lägg brödskivorna på en plåt och rosta dem tills de fått lite färg på 200 C. Ta ut dem och lägg på osten, och ett fikon i klyftor ovanpå, strö över lite svartpeppar och grädda i 5-10 minuter tills osten smält lite. Ta ut och lägg på tallrikar, ringla över crema di balsamico och servera eventuellt med en liten sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s