Poussins med rosmarin och citron

Jag var otroligt stolt över mig själv i söndags! För första gången lagade jag poussins (liten kyckling) och de blev helt otroligt goda! Jag har ätit det en gång tidigare på Jamie’s Italian (Jamie Olivers restaurangkedja) och då var den torr och tråkig, sµ jag var livrädd för att mina också skulle blir det. Men icke! Riktigt saftiga och goda, även bröstet, så detta kommer jag att laga igen!  Inte nog med detta dock, jag gjorde även bedriften att laga perfekta roast potatoes, riktigt goda ugnsbakade palsternackor och smarrig brunsås. Både Christopher och jag åkt med andakt och koncentrerade oss på maten. Så tyst har det nog aldrig varit vid vårt matbord. 🙂 Prova detta! Promise?!  

Preppade och färdiga för stekpannan!
Visst är de fina?

 

 

Poussins med rosmarin och citron, 2 portioner

 2 poussins (små kycklingar, mellan 400-750 g och endast 28 dagar gamla)

 100 g mjukt smör 

finhackad persilja

1 vitlöksklyfta, pressad 

1 citron, skalet av

 rosmarin

 1 vitlöksklyfta, delad i 4 bitar

 salt and peppar

 olivolja 

Skär ett snitt i skinnet över brösten och skapa en liten ficka längs med bröstet. Blanda det mjuka smöret med vitlök, persilja, citronskal, salt och peppar. Fördela smöret mellan de fyra fickorna och fyll dem. Tryck sedan i en bit vitlök och en kvist rosmarin i varje ficka. Salta och peppra runt om. Hetta upp lite olivolja i en ugnsfast stekpanna (inga plasthandtag) och stek kycklingarna ca 3 minuter på varje sida på medel-hög värme eller tills de fått fin färg. Ställ sen in stekpannan i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader. Kontrollera att fåglarna är klara genom att skära ett snitt vid låret. Köttet ska vara genomstekt och köttsaften klar. Smaklig spis! 

Till småkycklingarna serverade jag roast potatoes, ugnsbakad palsternacka (palsternackor i bitar, oilvolja, salt och peppar, och lite färsk rosmarin) och en gräddsås (creme fraiche och grädde, soja, colorit, kycklingbuljong, och en klick rönnbärsgelé) med lite av spadet från kycklingarna. Mums!

4 reaktioner till “Poussins med rosmarin och citron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s