Vi åt hjärtmusslor igen i lördags! Jag råkade knämligen köpa lite för många, så alla behövdes inte till fredagens middag. Jag chansade på att de skulle hålla sig till dagen efter och lade dem i en skål med vatten och ställde in i kylen. Några få hade öppnat sig lite grand, så de kastade vi, och resten lagade Christopher till. Det var lite pilligt att öppna alla musslorna med en kniv, men helt klart värt besväret (säger i alla fall jag som slapp öppna dem). Det fina snigelfatet som musslorna ligger på fick jag i födelsedagspresent, och detta var invigningen av dem. Så härnäst blir det att faktiskt laga sniglar! Mums!
Gratinerade hjärtmusslor, 2 portioner
12 hjärtmusslor
smör
pressad vitlök
hackad persilja
ströbröd
Öppna musslorna försiktigt med en liten kniv. Spara halvan med själva musslan på och släng den andra halvan. Lägg musslorna på ett fat. Smält smör och pressa i vitlök lägg i persiljan och skeda detta över musslorna. Strö över ströbröd. Ställ fatet under grillen eller i en varm ugn (ca 225 grader) tills ströbrödet är gyllene och musslorna klara, det tar inte många minuter. Servera med gott bröd.