Denna busenkla potatisrätt nämnde jag redan i detta inlägg, men det tog lite tid för mig att laga den igen. Men nu har det alltså blivit av, och goood är den. Om ni, som jag, älskar det översta krispiga lagret på en potatisgratäng, så är detta något för er! Bäst till kött, vi hade Nigellas steak slice med citron och timjan till och det blev riktigt gott ihop!


Krispig parmesanpotatis, 2 portioner
5 medelstora potatisar
smör
parmesanost
salt och vitpeppar
Skala potatisen och skiva dem i ca 3 mm tjocka skivor. Smöra en stor ugnsform och lägg ett lager av potatisskivor. Riv över lagrad parmesan (ganska rikligt), salt och peppra. Lägg på resten av potatisen och upprepa. Lägg några klickar smör ovanpå. Baka i 200-gradig ugn ca 40 minuter. Servera till kött.
Härligt … nu blev jag sugen på potatisgratäng … brukar göra på samma sätt men varva in lite gul lök också (samt om man vill ha den mer krämig / traditionell på med lite vispgrädde) … får väl ta och fuska in lite potatis i kosten en dag 🙂
Det låter gott. Ska jag absolut prova en dag. 😀
Gjorde den här potatisen till lördagens middag. Vi serverade den med kalvgryta som passade mycket bra till. Den här smaskiga potatisen ska jag absolut göra igen!
Så roligt att du provat, Karin. Och tur att ni tyckte om det! 🙂