Krispig parmesanpotatis

Denna busenkla potatisrätt nämnde jag redan i detta inlägg, men det tog lite tid för mig att laga den igen. Men nu har det alltså blivit av, och goood är den. Om ni, som jag, älskar det översta krispiga lagret på en potatisgratäng, så är detta något för er! Bäst till kött, vi hade Nigellas steak slice med citron och timjan till och det blev riktigt gott ihop!

Klar för ugnen
40 minuter senare. Mums!

Krispig parmesanpotatis, 2 portioner

5 medelstora potatisar

smör

parmesanost

salt och vitpeppar

Skala potatisen och skiva dem i ca 3 mm tjocka skivor. Smöra en stor ugnsform och lägg ett lager av potatisskivor. Riv över lagrad parmesan (ganska rikligt), salt och peppra. Lägg på resten av potatisen och upprepa. Lägg några klickar smör ovanpå. Baka i 200-gradig ugn ca 40 minuter. Servera till kött.

4 reaktioner till “Krispig parmesanpotatis

  1. Härligt … nu blev jag sugen på potatisgratäng … brukar göra på samma sätt men varva in lite gul lök också (samt om man vill ha den mer krämig / traditionell på med lite vispgrädde) … får väl ta och fuska in lite potatis i kosten en dag 🙂

  2. Gjorde den här potatisen till lördagens middag. Vi serverade den med kalvgryta som passade mycket bra till. Den här smaskiga potatisen ska jag absolut göra igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s