The Wolseley (igen)

Ni kan knappast ha undgått att märka att vi gärna återkommer till i alla fall två restauranger; The Wolseley och Trinity.

I söndags var det dags för the Wolseley igen, denna gång var ursäkten att Christopher fyllde år och med oss var Ian och Anna, som också ville fira honom. Det var fullt med folk när vi kom dit kvart i ett. Även de få borden i baren var upptagna, och vi fick stå och trängas lite i den lilla baren tills vårt bort var ledigt. På sätt och vis är det synd att de har en sådan liten bar, för det blir verkligen trångt där när man väntar, men å andra sidan är det bra att detta i första hand är en restaurang och inte en bar, det vore synd om det togs utrymme från restaurangen till att göra en större bar. Maten står i fokus här och det ska den med all rätt göra.

När vi satte oss till bords tog det en stund innan vi hade bestämt oss. Det är det jobbiga med riktigt bra restauranger eller restauranger precis i ens smak; man vill äta allt och det blir så himla svårt att bestämma sig. Eftersom vi skulle hem och ordna en ost- och portvinsfest lite senare, och jag dessutom hade förberett en tårta ville jag inte äta något alltför mättande, så tyvärr gick vaktelägg med hollandaise bort av den anledningen, men den förrätten blir det nog vid nästa tillfälle. Istället föll valet på en rödbetssoppa med pepparrot, och Christopher valde detsamma. Soppan var slät och fin med en liten swirl av pepparrot, och riktigt god i smaken. Christopher tyckte dock att det var en för stor portion och lämnade lite. Jag var jättehungrig och förstod inte alls vad han menade och slukade hela. Ian valde kycklingsoppa med dumplings som de hällde upp vid bordet. Det var en klar soppa med dumplings, kyckling och grönsaker, och Ian tyckte om den. Anna valde avocado med vinägrette och fick in en perfekt mogen avocado skuren i skivor, med rikligt av den goda dressingen ringlad över.

Till varmrätt valde Anna vitlingfilé med havrepanering som såg fin ut. Christopher valde söndagsstek av biff med roast potatoes och gravy. Han tyckte att den var i samma klass som den han ätit på Trinity vid ett tidigare tillfälle, men tyckte att mina roast potatoes kvällen innan var godare än the Wolseleys. Man bugar och niger. 🙂 Ian valde lammlägg med bubble and squeak (lite som en potatiskaka gjord på grönsaks- och potatisrester) som han var riktigt nöjd med. Mitt val föll på pilgrimsmusslor med risotto nero (svart risotto med bläckfiskbläck) och de vita pilgrimsmusslorna såg fina ut mot den kolsvarta risotton. Pilgrimsmusslorna var perfekta, precis färdiga, mjälla och fina och låg i lite örtolja. Kan ärligt säga att de var de bästa scallops jag ätit – ever! Risotton var god, men den var lite för salt och det var lite för mycket bläck i den, även pilgrimsmusslorna blev svarta. Ändå otroligt gott! Vi avstod från efterrätt eftersom ost och tårta väntade, och nöjde oss med te och kaffe.

Trots att jag låter lite väl kritisk ovan så älskar jag detta ställe. Interiören är så himla fin och maten håller väldigt hög klass. Trots att jag finner små fel, så var det otroligt gott, det är bara det att jag är kritisk som person. 🙂 Men ju mer jag går hit desto mer känns det som ett perfekt ställe för en lyx-frukost, eller för lunch eller en lättare kvällsmåltid. Det är klassisk och god mat, men inte riktig gourmet-mat. Är det det man är ute efter så finns det andra innovativa restauranger att välja mellan. Men vill man ha klassisk vällagad mat så är detta det perfekta stället. Chris rekommenderar varmt deras steak tartare, bara en sådan sak. 🙂

Om ni har vägarna förbi London, så gör ett besök här, i alla fall en snabb lunch eller cream tea, för the Wolseley måste upplevas! Det är fullt här varje dag och det säger ju en del…

Annons

En reaktion till “The Wolseley (igen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s