Räkmacka

Ibland behöver man inte krångla till det för att det ska bli gott. Som en räkmacka t ex. Se bara till att koka äggen precis så som du vill ha dem (jag vill ha mina med lite mosig gula), satsa på en bra majonnäs (gärna hemmagjord, annars funkar Hellman’s bäst) och stora fina räkor. Extra fint blir det om du spritsar majonnäsen ovanpå äggen. Mums vad gott!

Räkmacka, 2 portioner

1 baguette eller ciabatta eller vilket bröd du föredrar

smör

några salladsblad

3 kokta ägg

rikligt med majonnäs

100-200 g räkor (skalade)

citron

rödlök

Smöra ciabattan och lägg på salladsbladen. Skiva äggen och fördela ovanpå salladen. Spritsa över ordentligt majonnäs, lägg på räkorna. Skiva lite rödlök i halvmånar och strö över. Servera med citron.

Annonser

En reaktion till “Räkmacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s