Toscansk bönsoppa

Jag älskar soppa, och vill helst äta det ett par gånger i veckan. Men på grund av mina magproblem, särskilt med fiber, så har det inte blivit lika mycket soppa som jag hade önskat denna hösten.

Toscansk bönsoppa med vitlökskrutonger och salvia

Det är fortfarande lite trial and error med vad jag kan äta i fiberväg, men jag läste någonstans att alla bönor utom haricot verts innehåller goda fiber, dvs nedbrytbara i detta fallet, så förhoppningsvis är det bara de gröna gnisselbönorna jag behöver avstå ifrån.

Mmm, nystekta krutonger!

Därför testade jag detta Zeta-recept på Toscansk bönsoppa. Gott och mättande och än så länge känns även magen bra. Enda ändringen var att jag gjorde vitlökskrutonger (det är ju så mycket godare) och så tycker jag inte receptet räcker till 4 portioner, utan till 2-3. Ni hittar receptet här.

En reaktion till “Toscansk bönsoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s