Brugge

För andra året i rad tog vi fyra (Ian, Anna, Christopher och jag) oss en tur till Brugge (och Bryssel denna gången) för att söka julstämning. Brugge är verkligen pittoresk och supermysig innan jul.

Som i de flesta vackra städer finns det en kanal och några broar, gamla fina byggnader och torg. Själva julmarknaden är som julmarknader är mest, en del tacky hemska saker och en del riktigt goda grejer, lite hantverk och diverse stånd.

Christmas coffee, kaffelikör som serveras varm med vispad grädde

Vi spenderade inte så mycket tid där, utom för att dricka en obligatorisk Christmas coffee med vispgrädde, gluhwein eller varm choklad. Chokladaffärerna däremot, var vi i en god stund. Eftersom detta är Belgien, finns det gott om god choklad.

Chokladbröst, någon?

Vissa affärer gör lite annorlunda saker med choklad, som bröst och bakdelar, andra satsar på jultomtar och annat juligt, och vissa håller sig till det traditionella.

Chokladtillverkning.

Vi har fastnat för chokladen på Pralinette, deras tryfflar är helt gudomliga! Man orkar bara att äta en, men det är ren och skär lycka i munnen. Mmm, såklart var vi tvungna att äta en så fort vi kom ut ur affären men resten klarade vi att ta hem med oss. 🙂

Myyycket öl!
Satan- och giljotin-öl 🙂

Obligatoriskt när man besöker Belgien är såklart också att handla öl. Det finns två väldigt välsorterade affärer som vi spenderade mycket tid i. Dels för att köpa till oss själva men det är också en bra julklapp.

Braadwurst med stekt lök

Vi hann med att äta en god bratwurst på marknaden också, strosa runt i stan och shoppa lite husgeråd. I affären Dille & Kamille hittade jag fina soppskålar med lejonhuvud, en flanform och lite annat smått och gott.

En del av julmarknaden, den lite tacky delen... 🙂
En hel affär med julpynt!

Efter några timmar i Brugge körde vi vidare till Bryssel och hotellet och gjorde stan där med.

5 reaktioner till “Brugge

  1. Ser helt underbart ut bästis! Så himla roligt att läsa om och kul att ni hade det så bra. Tänker på dig. Hoppas du har fått fixat ordentligt i köket idag.
    PUSSEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s