Bryssel

Vi har ju som sagt varit i Brugge tidigare, men vi var så sena med att boka i år att hotellen var fullbelagda. Så vi tog en tur till Bryssel också, där det var lättare att få tag i hotellrum. Ibland är det bra att man är sent ute, så att man får se nya saker. Det intalar vi oss i alla fall. 🙂

Om ni har planer på att åka till Bryssel så gör inte som vi och kör dit. Ojoj, vilken tid det tog att köra genom stan. I varje korsning var det kaos för trafiken kom från två håll. Helsnurrigt och konstigt. När vi väl parkerat vid hotellet lät vi bilen stå där och promenerade omkring istället.

Liten aptitretare: sylta med senapsdressing och rädisor

Vi hittade många restauranger runt Grand’ Palace, men många var fullbokade så det tog oss ett tag att hitta en restaurang som hade plats till oss.

Menyn

Hungriga efter en hel dag i kylan, blev vi tacksamma när Steak Frit hade plats till oss. De hade en väldigt liten meny, men en av sakerna på den var Irländsk biff, pommes frites, sås och sallad, och man kunde få upp till tre portioner. Grabbarna och jag (älskar ju kött) nappade på detta, medan Anna valde lax istället.

GOTT!

Restaurangen var i två våningar och inredd i svart och vitt. När vi satte oss till bords fanns menyn redan på bordet, invikt i servetten. Som sagt så valde tre av oss biffen och den kom in röd och fin i mitten, med en liten skål med sås. Man kunde välja pommes frites eller potatismos med purjo, eller ta av båda och dessa serverades inte i en skål utan en kypare kom med en gigantisk skål och lade upp vid bordet. De kom sedan och frågade om vi ville ha mer också. Jag älskar bearnaisesås och kan inte tänka mig att äta biff utan det, trots att det inte hörde till, men fanns på menyn till laxen, så fick jag en stor skål helt utan kostnad. Det ingick även sallad och två dressingar, nybakat bröd och några tilltugg vi fick innan maten. Dessutom beställde vi både öl, coca-cola, vatten (vi var riktigt törstiga) och en flaska rött och notan kostade bara €56 per par. Som hittat tyckte vi, särskilt pojkarna som fick påfyllning av både kött och pommes frites. 🙂

Efteråt mötte vi upp med Ians kompis Paul som sedan några månader tillbaka bor och arbetar i Bryssel. Vi gick till första bästa bar och drack en öl innan vi mätta och trätta (vi brukar säga så i vår familj) gick tillbaka till hotellet. Dagen efter hade Paul tipsat om vad vi skulle göra så efter att vi ätit frukost på ett café gick vi till Sablon, där det finns många antikaffärer och en del chokladaffärer.

Pierre Marcolini

Vi tittade in hos fina Pierre Marcolini. Tyvärr var inte de söta tomtemagarna med ben till salu ännu, utan julkollektionen börjar säljas den 6 december. Lite synd, så jag fick nöja mig med en Saint Nicolaus.

Ursöta tomtemagar med ben!
Utsikt från Palais de Justice: atomium glittrar i bakgrunden

Därefter gick vi till Palais de Justice (domstolen) och tittade lite. Utsikten därifrån är jättefin, man såg flera kyrkor och atomium, en staty av en atom sen en världsutställning. Tyvärr höll de på att reparera domstolen så byggnaden var inte lika vacker som den är i vanliga fall. Härifrån var det ett stenkast till Avenue Louise, som är en stor shoppinggata. Allt var dock stängt denna söndagsmorgon (och antagligen hela dagen).

Avenue Louise, helt tom

3 reaktioner till “Bryssel

  1. Nu kommenterar jag ett väääldigt gammalt inlägg! Kan meddela att Palais de Justice har renoverats så länge jag bott här och att i Bryssel är absolut inget öppet på söndagar!
    Själv bor jag några gator nedanför Palais de Justice, i det området som heter Marolle så jag känner väl igen dina bilder!
    Och trafiken… ja, belgare kör inte bil som svenskar, om man säger så!

    1. Bara trevligt med kommentarer! Vad kul med lite inside info om Bryssel. Himla synd på renoveringen och trafiken, men annars var Bryssel himla trevligt!

  2. Haha, nä det gör de inte! Se upp för registreringsnummer med blandade bokstäver och siffror om vartannat för i Belgien tar ägaren med registreringsskylten till nästa bil och just de här skyltarna visar att ägaren tog körkort innan 1974 så det enda som krävdes var att personen gick till kommunhuset (har jag för mig) med ett foto och köpte körkort…
    Kul med en titt på min gamla hemstad men jag lämnade den när man blev uttittad för att man tog en fyraåring till lekplatsen i ösregn. Sådang gör man inte i Belgien, fniss, och det regnar mycket mer än i England…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s