Mjölkchokladfudge

Ännu ett godisrecept från Matplatsen, men jag skippade (läs: glömde bort) honungen. Och den blev hur bra som helst ända!

Mjölkchokladfudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka tills temperaturen är 120 grader. Dra då kastrullen från plattan, rör ner smöret och låt koka 2 minuter till. Stäng sedan av plattan och lägg i chokladen och se till så att den smält helt. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form och låt stelna i kylen. Jag skar den i bitar några timmar senare och virade in i smörgåspapper.

4 reaktioner till “Mjölkchokladfudge

  1. jag skulle prova att göra en fudge med vit choklad förra söndagen. det gick sådär, kan man väl säga… den blev stenhård och kunde snarare användas som mördarredskap än julgodis… tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s