
När jag var hemma hos mina föräldrar senast hittade jag bland mina saker flera foldrar med recepturklipp som jag samlat under åren. Dessa fick sig en ordentlig genomrensning och mindre än en fjärdedel klarade ‘cutten’. Ett av dessa var muscovadotryffeln nedan. Tyvärr vet jag inte varifrån jag klippt ur den, men god var den. Jag skulle kunna tänka mig ännu lite mer muscovadosmak, så får experimentera nästa år, detta året lär det inte hinnas med. 🙂



Muscovadotryffel, 20-25 st
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
3 msk mörkt muscovadosocker
2 msk ljust muscovadosocker
Garnering:
75 g mörk choklad
snöflingeströssel
Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker, lägg i choklad och rör till en slät massa. Blanda i smöret och rör smeten slät igen. Ställ i kylskåp för att stelna. Rulla kulor, doppa i smält choklad, låt rinna av/torka på bakplåtspapper. Dekorera med snöflingor innan de hunnit torka.
2 reaktioner till “Muscovadotryffel”