Muscovadotryffel

Söta små tryfflar i vinterskrud.

När jag var hemma hos mina föräldrar senast hittade jag bland mina saker flera foldrar med recepturklipp som jag samlat under åren. Dessa fick sig en ordentlig genomrensning och mindre än en fjärdedel klarade ‘cutten’. Ett av dessa var muscovadotryffeln nedan. Tyvärr vet jag inte varifrån jag klippt ur den, men god var den. Jag skulle kunna tänka mig ännu lite mer muscovadosmak, så får experimentera nästa år, detta året lär det inte hinnas med. 🙂

Börja med grädde och muscovadosocker
Sen kommer chokladen och sist smöret.
Rulla till kulor som doppas i smält choklad.

Muscovadotryffel, 20-25 st

200 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

25 g smör

3 msk mörkt muscovadosocker

2 msk ljust muscovadosocker

Garnering:

 75 g mörk choklad

snöflingeströssel

Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker, lägg i choklad och rör till en slät massa. Blanda i smöret och rör smeten slät igen. Ställ i kylskåp för att stelna. Rulla kulor, doppa i smält choklad, låt rinna av/torka på bakplåtspapper. Dekorera med snöflingor innan de hunnit torka.

2 reaktioner till “Muscovadotryffel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s