Jordnötsfudge

Soppskålar funkar också som uppläggningsskål 🙂

Förra året letade jag julgodisrecept som besatt men hade inte riktigt tid att prova dem alla, så detta recept sparades till i år. Lite synd, för dessa hade jag gärna ätit förra året! 😉

Tyvärr får dessa en lite tråkig beige färg av ingredienserna, men vira in dem i färgglatt cellofan eller lägg dem i en rolig skål. Och jag lovar att ingen som smakat dessa kommer att bry sig om den trista färgen, för goda är de!

Receptet kommer från Allrecipes.

Smeten ser rätt snygg ut innan den stelnat i alla fall.

Jordnötsfudge

800 g strösocker

235 ml mjölk

115 g smör

200 g marshmallow fluff

335 g jordnötssmör

85 g vetemjöl

Blanda socker, mjölk och smör i en kastrull. Låt koka upp och koka i 5 min. Ta pannan från värmen och blanda i fluffet och jordnötssmöret. Blanda sedan i mjölet lite i taget. Bred ut i bakplåtspapperslklädd form. Låt stelna och skär i rutor.

3 reaktioner till “Jordnötsfudge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s