Håkans julgodis

När jag pluggade i Lund jobbade jag extra som servitris på Häckeberga Slott och varje år tillverkades det en massa gotter till julbordet. En av kockarna, Håkan, brukade göra dessa cornflaksgodisar med jordnötssmör och de är riktigt goda!

Apropå detta extrajobb, så åkte en av kollegorna från mitt nuvarande jobb i London till Malmöregionen på konferens och berättade när hon kom tillbaka att hon bott på ett slott utanför Malmö, precis vid en sjö. Visst var det Häckeberga! Dessutom tyckte hon att Caroline som checkat in och ut henne var riktigt trevlig, och Caroline är en av de få som jobbar kvar där sen den tiden då jag jobbade där. Världen är sannerligen liten ibland. 🙂

Håkans julgodis

1/2 dl socker

1/2 dl sirap

2,5 dl cornflakes

75 g jordnötssmör

75 g mörk choklad

Koka ihop socker och sirap. Dra ifrån plattan och blanda i cornflakes och jordnötssmör. Bred ut i en form och låt stelna i kyl. Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan. Låt stelna. Skär i rutor och servera.

3 reaktioner till “Håkans julgodis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s