Friterad camembert med hjortronsylt

Jag brukar ju bunkra upp med svensk mat när jag åker hem mellan varven. Det är otroligt många kilo svensk mat jag haft i resväskan under de senaste två och ett halvt åren. Nu senast så var det ju bland annat paté, vildand och hjortronsylt.

Det jag tycker är allra godast tillsammans med hjortronsylt är friterad camembert. Detta brukade jag och mamma njuta av utanför Osthuset i Malmö under Malmöfestivalen när jag var liten (mindre).

Så jag blev ju överlycklig när man kunde köpa färdigpanerade camemberter i mataffären här. Trots anvisningarna om att steka eller ugnssteka så friterade jag dem i matolja och de blev riktigt goda med hjortronsylten. Hade såklart varit ännu godare om det varit lite mer smak i camemberten så får väl ge mig på att panera själv. 🙂

En reaktion till “Friterad camembert med hjortronsylt

  1. Hu, nu blir jag hungrig. Hjortron har jag atit mycket i mina unga dar i Norrland men aldrig med camembert! Fest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s