Smörstekta quesadillas med zucchini, chili och koriander

Första gången jag hörde talas om quesadillas var när jag fortfarande bodde hemma och Jamie Oliver lagade dem på tv. Hans version var enkel: tortillabröd + riven ost + skivad vårlök + hackad röd chili + torr stekpanna. De var verkligen jättegoda och jag har såklart gjort ett otal kombinationer beroende på vad som finns hemma. Men alltid, alltid, har jag stekt dem i en torr stekpanna.

Tills förra veckan när jag läste hos Ree om hur viktigt det är att de är att de är stekta i rikligt med smör. Allt gott om Jamie, men jag tror att jag litar på Ree denna gången. Samma kväll blev det quesadillas. Mest för att vi hade två tortillabröd över som behövde ätas upp. Jag älskar när det händer. När man får en helt legitim anledning att äta quesadillas. 🙂

Det jag hade hemma var färsk koriander, röd chili, riven gruyére och zucchini. Och smör förstås. Och guuud vad mycket godare de blev när de stektes i smör, det konstaterade både jag och Christopher glatt.

Smörstekta quesadillas med zucchini, chili och koriander

Jag ger er inga mängder för det kan var och en bestämma. De är ju trots allt väldigt enkla att slänga ihop.

mjuka tortillabröd

riven smakrik ost

hackad röd chili (utan kärnor och membran)

hackad koriander

zucchini

olivolja

smör

Skiva zucchinin tunt och stek i olja tills den fått färg. Salta och peppra. Smält smör och häll i lite olja (så att det inte bränns) i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i ett tortillabröd. Strö på osten, chili och koriander. Fördela zucchinin. Strö eventuellt på lite mer ost. Lägg ett tortillabröd ovanpå och pressa ihop dem med din handflata. När ytan på den nedersta tortillan är gyllenbrun och osten smält något så vänd quesadillan om och stek den på andra sidan i mer smör. Att vända den är det svåraste momentet, för fyllningen ska inte trilla ut. Två stekspadar eller en tallrik till hjälp går bra. Skär i trekanter och servera genast, eventuellt med salsa och/eller guacemole till.

En reaktion till “Smörstekta quesadillas med zucchini, chili och koriander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s