Chorizogryta med morot och palsternacka

Både jag och Christopher gillar verkligen chorizo. Den passar till så mycket och ger så mycket smak till sina tillbehör. Häromdagen improviserade jag fram denna grytan och den blev riktigt god! Det blev en perfekt kombination med sötman från palsternacka och morot och farinsocker mot hettan i korven och syran från tomaterna. Spiskumminen bara gjorde det hela ‘come together’. Perfekt vardagsmat som ändå har det där lilla extra.

Chorizogryta med morot och palsternacka, 2 portioner

chiliolja

1/2 chorizoring

2 morötter

1 stor palsternacka

1 rödlök

400 g krossade tomater

1,5 dl vatten

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk spiskummin

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk farinsocker

2 msk heinz chilisås

salt

kycklingfond

vitpeppar

Skiva chorizon och stek i lite chiliolja (eller olivolja) i en kastrull. Häll över korven till en skål. Skala och tärna morötter, palsternacka och lök och lägg ner i samma kastrull. Låt grönsakerna svettas några minuter. Häll sedan i de krossade tomaterna och vattnet. Låt koka upp och koka några minuter så grönsakerna är mjuka. Häll i alla kryddor och smaksättare, fond efter behag. Lägg i chorizon. Servera med ris och en klick creme fraiche. Riktigt gott!

Annonser

3 reaktioner till “Chorizogryta med morot och palsternacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s