Ugnsbakad hel öring med citron och persillade

Jag älskar det mesta från havet, undantaget kokt torsk (pga dåliga erfarenheter i barndomen), och trots att jag verkligen tycker om fisk och speciellt skaldjur så äter jag ändå mest kött. Kanske är det för att fisk och skaldjur oftast är dyrare än t ex nötfärs, men det är ju en dålig ursäkt, eller hur?!

Fisk är gott, nyttigt och gör en sådär skönt mätt istället för proppmätt, så det får faktiskt bli mer fisk framöver.

Om man inte vill krångla till det men ändå äta god fisk, så rekommenderar jag att tillaga hel fisk i folie i ugnen. Hur enkelt som helst, och det luktar dessutom inte fisk i hela huset. 🙂

Ugnsbakad hel öring (forell) med citron och persillade, 2 portioner 

2 öringar, rensade samt huvud och stjärt borttagna

smör

4 skivor citron

Santa Maria’s persillade

salt

vitpeppar

olivolja

Skölj firrarna. Lägg 2 bitar folie på en braspanna. Häll i lite olja i varje och placera fiskarna på foliet. Lägg några klickar smör, 2 citronskivor, persillade, salt och peppar i öppningen på varje fisk. Gör två paket av folien och sätt in i ugnen, 180-200 grader ca 20 minuter. Servera med t ex potatismos och kokta grönsaker eller nypotatis och romsås.

7 reaktioner till “Ugnsbakad hel öring med citron och persillade

  1. jag har en kompis som ska åka till london snart! finns det något i matväg som hon borde transportera hem till mig? 🙂 någon fin och bra teaffär eller liknande som du har koll på?

    hoppas du har en fin helg!

    1. Den bästa teaffären är nog Fortnum & Mason på Piccadilly, de har även jättebra marmelader, + att det är ett underbart ställe att fika på. Annars kan jag rekommendera en grym te-affär på nätet: http://jingtea.com/. Annat som kanske kan vara skoj att transportera hem är clotted cream. Mycket annat brittiskt kan man ju hitta hemma, som Stilton, men det är nog billigare här. Pimm’s är supergott till midsommar eller andra sommarfester; blandas med lemonad och frukter i bitar. Det är nog allt jag kan komma på just nu en seg söndag. 🙂 Hoppas du också har en bra helg!

  2. Ser verkligen supergott ut! Visst äter man för lite fisk. Har börjat köpa enbart färsk fisk. Det är ju lite dyrare men sååå mycket godare. Man får äta lite billigare en dag och lyxa till det en annan helt enkelt!

    1. Jag tycker du gör helt rätt som väljer färsk fisk, det försöker jag med göra. Som du säger kan man ju äta billigare en annan dag. 🙂

    1. Förresten, det finns supergod choklad från Charbonnel et Walker på Bond Street, deras pink champagne truffles är helt gudomliga! Och macaroons från Laduree (iofs inte engelskt, men gott ändå) från Burlington Arcade el Harrod’s är också helt amazing! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s