Delias stekta halloumi med limevinägrette

Denna rätt blev jag bjuden på av Christophers mamma Eileen första gången. Jag tyckte det var så gott att jag bad om receptet och igår åt vi det till förrätt Christopher och jag.

Vinägretten är i skarpaste laget, så minska lite på vinägern om ni är känsliga. Jag tycker den friska limesmaken bryter av fint mot osten och senapen gör sitt i det fördolda och verkligen höjer rätten. Rekommenderas, särskilt som det är så lätt!

Delias originalrecept hittar ni här, enda ändringarna jag gjort var att utesluta kapris, samt att jag tolkade well-seasoned flour på mitt eget sätt och använde salt, vitpeppar och paprikapulver.

Delias stekta halloumi med limevinägrette, 4 portioner

1 bit halloumi

olivolja

mjöl med paprikapulver, salt och peppar

Till vinägretten:

1 lime, rivet skal och saft

1 rågad msk kapris – kan uteslutas

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad

1 rågad tsk grov senap

1 msk hackad koriander

2 msk extra virgin olivolja

salt och svartpeppar

Torka halloumin torr och dela i 8 skivor. Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Denna kan göras i förväg, men lägg i koriandern precis innan servering. Värm lite olivolja i en stekpanna på medelvärme. Vänd halloumibitarna i mjölblandningen och stek ca 1 min på varje sida. Servera genast med några skedar vinägrette och gott bröd.

 

4 reaktioner till “Delias stekta halloumi med limevinägrette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s