Caesarsallad med snabb-dressing

För det mesta så äter vi ganska ‘tung’ mat, särskilt vintertid och anledningen till det är främst att Christopher har så snabb ämnesomsättning att han behöver ett rejält skrovmål flera gånger om dagen. Sen gillar vi ju den typ av mat vi äter också, jag är uppvuxen på kött, sås och potatis, och med min fiberfattiga (den är mer detaljerad än så men jag ska inte tråka ut er) diet, så är det svårt att undvika kött, fisk och kolhydrater.

Men ibland kan t o m vi tröttna på tung mat, så igår blev det caesarsallad till middag. För att vara en sallad är den ju väldigt matig, och särskilt mycket grönt innehåller den inte, men några krutonger istället för ett berg med pasta eller potatis gjorde stor skillnad. Och så himla gott och fräscht det är med caesarsallad. Det äter vi snart igen! 🙂

Anledningen till att jag gjorde en snabb-dressing var för att äggen var slut hemma, så istället använde jag det som fanns i kylen. Riktigt god blev dressingen, och som tur var fick vi rester över så jag får äta caesarsallad idag igen till lunch. Sånt blir man lycklig av!

Kycklingen som vi hade i, är lårfilé stekt i ugnen, och det är enligt mig den trevligaste biten på kycklingen. Långt ifrån torrt kött, mört och smakrik, och hör och häpna – riktigt mycket billigare än den i mina ögon mycket överskattade kycklingfilén.

Caesarsallad med snabbdressing, 2-3 portioner

2 romansalladshuvuden

3 stekta kycklinglår, rensade

5-6 skivor knaperstekt bacon

3 skivor gammalt torrt bröd

1 vitlöksklyfta

olivolja

parmesan

Dressing:

1 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

2 sardeller, finhackade

2 tsk dijonsenap

1 pressad vitlöksklyfta

1-2 msk finriven parmesan

pyttelite salt

vitpeppar

Blanda ingredienserna till dressingen och låt den stå tills salladen är färdig. Skär kanterna av brödet och dela i generösa kvadrater. Hetta upp olja på låg-medelvärme i en stekpanna, pressa i vitlöken och lägg i krutongerna. Stek tills de fått färg runt om. Tillsätt olja efter behv och se till så att vitlöken inte bränns. Skölj salladen och riv i bitar. Lägg på tallrikar. Rensa kycklingen och strö över, bryt baconet i bitar och strö över, lägg på krutonger och hyvla över parmesan. Ringla över dressing. Alternativt dessa salladsbladen innan de läggs på tallriken och lägg alla andra ingredienser ovanpå. Avsluta med lite svartpeppar.

6 reaktioner till “Caesarsallad med snabb-dressing

  1. caesarsallad är grymt! brukar göra en variant utan sardeller (jag äter ju inte fisk…) som blir riktigt god den med (och ibland fuskar jag och köper newman’s own-dressingen…) när jag tänker på det är det nog inte riktigt caesarsallad jag äter, för jag har ju liksom varken kyckling eller bacon i heller. haha. ok, vi kan kalla den en blek vegetarian-kopia av en caesarsallad (och jag ber om ursäkta för världens längsta kommentar!)

    1. Haha, kanns som sallad med caesardressing och parmesan da. 🙂 Inte fel det heller dock. Dina kommentarer ar alltid trevliga, oavsett langd. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s